ENTREPRENÖRSKAP – HÄLSA OCH HÅLLBAR UTVECKLING

UTBILDNING 20 VECKOR

Entreprenörsutbildning

I samarbete med Lillsved idrottsfolkhögskola håller vi på Perspektivo ”Entreprenörsutbildning – Hälsa och Hållbar utveckling”. Utbildningen riktar sig till dig som vill utveckla en verksamhet inom branschen hälsa, hållbar utveckling och välbefinnande. Det är en distansutbildning som genomförs under 20 veckor, en under vårterminen och en under höstterminen.

Utbildningen syftar till att utveckla ditt personliga entreprenörskap, klargöra vad du vill göra inom hälsa, hållbar utveckling och välbefinnande och ge inspiration till hur du kan vara med och bidra till mer hållbara människor, hållbart arbetsliv och företagande i en komplex och snabbrörlig värld.

Kursinnehåll

  • Utveckla personligt entreprenörskap – mitt sätt att leva på att arbeta med hållbar utveckling
  • Kreativ affärsutveckling
  • Hitta, sätta och nå mål som du tidigare inte trodde var möjliga
  • Affärsidé – hur formuleras den?
  • Personlig marknadsföring – hur gör du den på bästa sätt?
  • Marknadsföring och försäljning – hur du praktiskt gör
  • Förmågan att fatta beslut
  • Självledarskap
  • Skapa och bygga nätverk
  • Erfarenhetsutbyte

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som vill leva på att arbeta med hälsa, hållbar utveckling och välbefinnande. Du vill lära dig mer om hur du kan använda praktiska verktyg och olika metoder för att lyckas som företagare och/eller intraprenör inom denna bransch. Du funderar på att starta eget, har precis startat eller vill få en ny injektion i ditt företagande – framför allt vill du utvecklas personligen och nå bättre resultat inom ditt område.

Mål

Deltagarna ska efter genomgången utbildning ha skapat en personlig handlingsplan för vad nästa steg är för att kunna leva på att arbeta inom branschen hälsa och hållbar utveckling De ska ha fått med sig kunskap om hur de kan utveckla och genomdriva entreprenöriella idéer.

Praktisk metodik och studier

Fokus kommer att ligga på praktiska metoder för hur man skapar och utvecklar sina idéer, sin kreativitet, sitt affärsmässiga tänk, personliga varumärke, marknadsföring och försäljning för att kunna nå resultat som entreprenör och företagare. Det handlar mycket om personlig utveckling och hållbart ledarskap.

Nätbaserat lärande

Distansstudier individuellt och i grupp på internet kombineras med fysiska träffar på Lillsveds idrottfolkhögskola på Värmdö utanför Stockholm. Distansarbetet sker med lärplattformen It’s Learning samt webbseminarier via GoToWebinar. Användandet är enkelt och allmänna datakunskaper är tillräckliga.

Aktivt deltagande och kursintyg

Kursen förutsätter aktivt och regelbundet deltagande, såväl på Lillsved som på nätet. För att erhålla kursintyg krävs att du uppnår fastställda krav på såväl den praktiska som teoretiska delen av utbildningen.

Kursledning

Kursledningen består av pedagogisk personal från Lillsveds idrottsfolkhögskola samt handledare och utbildare från Perspektivo AB.

Kursupplägg och kursmaterial

Utbildningen pågår under 20 veckor med kursstart den 17 augusti 2020 med det första webbseminariet. Samlingar på Lillsved är det den 14-15 september och den 14-15 december. Mellanliggande utbildningstillfällen sker via 7 st webbseminarier som är en timme vid varje tillfälle kompletterat med studier i grupp på internet och på egen hand. Som kursmaterial används obligatorisk litteratur, fördjupningslitteratur, digitala resurser och internet.

Krav för deltagande

Erfarenhet/intresse av entreprenörskap som redskap för att nå bättre resultat i din nuvarande eller framtida verksamhet. Allmän datorvana.

Dina kostnader

Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar 5 900:- för mat, logi, serviceavgift, kursmaterial och kurslitteratur. Utbildningen är CSN berättigad för 50% studietakt.

Anmälan

Antagning sker löpande i mån av plats. Antalet platser är begränsat till 25.

Kommande utbildning startar den 17 augusti 2020 med det första webbseminariet.

Vill du veta mer innan du anmäler dig? Kontakta Anette Wallström på 0733-90 55 22 alternativt info@perspektivo.se

Mer information om Lillsved Idrottsfolkhögskola hittar du här www.lillsved.se.

Här börjar framtiden!

Jag är otroligt glad att jag valde att anmäla mig till den här kursen och jag rekommenderar utbildningen till alla som är nyfikna att hitta sin väg till utveckling både personligt och yrkesmässigt. Anette och Ola har inspirerat mig till att våga! Idag driver jag företag på deltid och jag är tidvis anställd. Jag trivs med den stora variationen som jag får genom mina arbeten och framför allt så tror jag att jag har hittat en väg som gör det möjligt för mig att hålla glöden vid liv – långsiktigt.

– Eva Jemina

Bästa investering

Denna kurs är den bästa investering jag någonsin gjort. Jag har fått insikt om vad i livet som verkligen betyder någonting. Tack vare Ola & Anette har jag fått ”en knuff i ryggen” framåt med 100% inspiration! Och äntligen har jag ”satt igång”! Nu är jag på väg mot min dröm.

– Charlotte Kaiser

Livet tog en ny vändning!

Efter Entreprenörsutbildningen tog verkligen livet en ny vändning! Saker och ting föll på plats; motivationen var enorm och jag lyckades överkomma flertalet hinder med hjälp av deras ord och tankesätt. Ola och Anette har bidragit starkt till vår framgång!

– Miranda Kvist, VD Team Nordic Trail 

Grym utbildning!

Anette och Ola är så inspirerande. Det är sällan jag har läst kurser som känts så levande. Jag upplevde att det fanns en röd tråd i lärande, att man som elev också är mycket delaktig i processen. Inspireras och lära av varandra. Så värd tid att investera i!

 – Jennie Marie

Proffsigt, finurligt och utmanade!

En kurs som gav mig ett nytt, vidgat och modigare sätt att tänkta kring entreprenörskap, marknadsföring och personlig utveckling. Lärarna har gedigen erfarenhet av företagande och coachning och utmanar ens tankar och idéer på ett positivt och uppmuntrande sätt. Att få spendera en termin med likasinnade gav mig kraft och energi. Rekommenderas till både dig som vill starta eget eller är anställd och vill utvecklas.

– Mia Stavling

Entreprenör inom hälsa

En utbildning med det lilla extra allt! Jag lärde mig så mycket under denna utbildning. Bla målsättning och ”att våga” ,verktyg och metoder för entreprenörskap. Personlig utveckling och marknadsföring. Jag driver idag min firma på deltid. Och fortsätter min resa framåt.

– Malin Halvars

Satsa på din utveckling!

Jag gick denna kurs våren 2017 och är väldigt tacksam att jag gav mig själv den tiden. Detta var precis det jag behövde för att mentalt förbereda mig på att bli företagare. Ola och Anette är väldigt pedagogiska och besitter en enorm kunskap som jag nu har väldigt mycket användning för som egenföretagare men även i tankeprocesser som rör privatlivet. Att fatta beslut stora som små, att måla upp en stor vision och att börja vandra vägen innan man vet var vägen leder; det är några starka ledord som jag fick med mig från kursen. Rekommenderas varmt! Nu nominerad till Årets Nyföretagare på min ort!

– Ida Johansson